Saturday, January 10, 2009

hancur ! hancur ! jahannam ! jahannam !
khaybar ! khaybar !
khaybar ya yahoud !


jaisyu muhammad !

jaisyu muhammad soufa ba'uud !


bergema stadium malawati pagi tadi dengan tempikan para ikhwah dan akhowat yang hadir bagi memberikan sokongan terhadap rapat umum selamatkan gaza. sungguh luar biasa pemandangan yang dapat aku lihat di dalam stadium itu, seolah-olah semuanya seragam dengan memakai headband oren yang bertulis "save gaza" bak barisan assyahid dan assyahidah yang sedia mengorban jiwa di tengah kacau-bilau bumi gaza. pengerusi majlis yang lantang menyimbah minyak ke api kemarahan para hadirin amat aku kagumi. sekali sekala dia melaungkan:

hancur ! hancur !

hancur yahudi !


jahannam ! jahannam !
jahannam amerika !


bergemuruh darah aku bila mendengar laungan takbir yang bagai tiada henti sepanjang majlis berlangsung. ada juga masa aku terasa ingin menitiskan air mata apabila terlintas di benak:

"aku dah kenyang sarapan pagi tadi, diorang kat palestin tak makan lagi"

... tamat program ...

berjumpa dengan kenalan baru, alhamdulillah semuanya ikhwah yang punya fikrah.

tadi, baru pulang dari masjid al munir setelah ceramah maal hijrah 1430 yang disampaikan oleh ustaz shukri (moderator halaqah tv9), dan dia telah memetik kata-kata dr qardhawi dalam sebuah bukunya:

"yahudi ni sebenarnya tak kuat, cuma ummat islam yang lemah"*p/s: thanks bro halimi sebab jemput ana sertai program tu dan bro abu sebab tumpangkan ana.


1 comment:

arJuNa jaLaNan said...

awang.

ko join gk ek.
xjmpa ke dak2 asis len?
dak2 uitm ramai la g ni.
xslap ak..pakwan n radio pon join skli.
huhuhu~

"hancur!! jahanam!!"