Saturday, January 17, 2009

11 - 17 januari

nyanyi


ahad lepas, wiramasli.. nyanyi2 lagu melayu asli.. aku jadi bendahari.. sedih.. geng2 surau sibuk gotong royong bersih surau.. aku? sibuk jayakan pertandingan nyanyi..

malam tu? orang sibuk menyanyi.. aku? lelah merintih dalam hati..

lagi sesak bila tengok orang yang tergedik2 sorak.. geli siot.. seolah2 aku berada di planet lain yang dipenuhi manusia2 poyo yang hanya mengiktiraf geng2 diorang je yang "popular"..

lab mikrobiologi


isnin lepas, newcastle disease virus isolation.. sedih, tak dapat isolate..

saiful islam


rabu lepas, kuliah ba'da maghrib abu saif.. seronok sangat.. pertama kali jumpa ustaz hasrizal.. lembut sungguh tutur kata dia..

gunung brinchang

semakin tertekan, tak sangka payah jugak jadi pengarah program ni..

sains alam shah

tadi, ziarah alma mater.. seronok..

ada discussion sikit dengan akhi mizan.. topik peranan pemuda

aman palestin



tadi ba'da maghrib, ceramah aman palestin.. very informative..

beli buku, button badges, t-shirt

undi

19 januari ni.. hebahan sikit sangat.. tak kisah pun.. semalam nampak tnc meeting kat bilik seminar.. gosip2 je kot..

petang semalam, ada sembang2 dengan mr. k, x-jentera.. dia quit jadi harimau maut masa election 2007/2008 sebab tnc ni dah plan benda2 yang dah lari dari syarak..

hijau

sebenarnya, aku tak pernah lagi jumpa orang lain dalam hidup aku yang sangat, sangat, sangat fobia dengan warna hijau.. greenophobia.. selain dari tnc aku..

jadi aku pun berfikir, mungkin ada faktor2 genetik yang menyebabkan tnc berkelakuan sebegitu rupa?.. andai kata ada faktor genetik tersebut, maka geran penyelidikan sepatutnya ditambah ke fakulti aku (yeah!) untuk mengkaji punca2 kenapa ada sesetengah manusia takut akan warna hijau..

mungkin pemenang anugerah nobel pertama dari malaysia akan muncul setelah berjaya menentukan set2 genom yang perlu diekspresikan untuk trait greenophobia ni.. sounds like a nice idea.

mungkin lepas ni akan muncul individu2 yang takut dengan warna oren pulak.

undi siapa?



sebab tak tau nak siapa, maka adalah sorang hamba allah ni cadang undi geng2 ni:

aiman, lukman, yasir, razak, fasihah, farhana, amalina, fatanah, jalilah, nadiah, hidayah, ainur, afifah, aisyah, syahidah, khizan, roslina, azhani, ruqayah, syafiqa.

*p/s: still thinking of choosing sides.

1 comment:

arJuNa jaLaNan said...

owh.
byk btoi aktvt ek ko.
xpe la..
ak pon sme.
busy3..
ngn election,asigment,clas.
argh!
tensi gk kdg2.
huhuh..~

nwy,
ko proM ek?
huhuhu`